#TUŠDUsmjerovi
Otkrij koji TUŠ DU smjer je najbolji za tebe!
-
Hotelijersko-Turistički Tehničar
10 lipnja, 2021
-
Turističko-Hotelijerski Komercijalist
10 lipnja, 2021
-
Kuhar
10 lipnja, 2021
-
Konobar
10 lipnja, 2021
-
Slastičar
10 lipnja, 2021
Četverogodišnji smjer
Nastavni program smjera Hotelijersko-turistički tehničar je namijenjen stjecanju znanja za obavljanje širokog spektra poslova u turističkom sektoru. Hotelijersko-turistički tehničar stječe vrlo široko znanje potrebno za rad u hotelima, hotelskim poduzećima, turističkim agencijama i drugim poduzećima koja se bave turističkom djelatnošću.
Bogati obrazovni program smjera HTT stavlja naglasak na učenje stranih jezika, osposobljavanje za recepcijske i šalterske poslove, koordinaciju rada službi u turističkoj djelatnosti, kao i osposobljavanje za druge organizacijske poslove u turizmu.
Četverogodišnji smjer
Turističko-hotelijerski komercijalist stječe znanje za obavljanje širokog spektra turističko-ugostiteljskih zanimanja. Praktično znanje i vještine stječu se obavljajući praktičnu nastavu i stručnu praksu u hotelskim tvrtkama, hotelima i drugim vrhunskim ugostiteljskim objektima.
Nastavni program predviđa stručno-teorijsko znanje i vještine iz tehnologije struke (kuhara, konobara, slastičara) potrebno za organizaciju rada u kuhinji i restoranu, za poslove banket-menadžera, osmišljavanje i promidžbu nacionalnih jela, te za prezentaciju ugostiteljske ponude na tržištu.
Trogodišnji smjer
Zadaća nastavnog programa Kuhar je savladavanje kuharskog umijeća i vještina, usvajanje znanja o prehrani i namirnicama te usvajanje sadržaja iz biologije, ekologije i higijene kao sastavnih dijelova svake etape prigotovljavanja jela.
Također učenike ovog nastavnog programa se osposobljava za samostalno vođenje radinosti i dijela poslovanja iz područja ugostiteljstva. Nakon završene škole učeniku se pruža mogućnost daljnjeg usavršavanja u struci i specijalizacija za pojedine vrste kuhinja, doškolovanja za druga zanimanja u ugostiteljstvu, prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja, te polaganja majstorskog ispita.
Trogodišnji smjer
Zadaće obrazovnog programa Konobar su stjecanje umijeća i vještina za obavljanje ugostiteljskog posluživanja u svim kategorijama ugostiteljskih i hotelskih objekata.
Nastavni program obuhvaća stjecanje osnova općeg obrazovanja, usvajanje znanja ekonomskog i tržišnog poslovanja te osposobljavanje za samostalno vođenje ugostiteljskih objekata. Nakon završene škole učeniku se pruža mogućnost daljnjeg usavršavanja u struci, doškolovanje u ugostiteljstvu i prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja.
Trogodišnji smjer
Nastavni program Slastičar je namijenjen za svladavanje slastičarskog umijeća i vještina te usvajanje znanja o prehrani i namirnicama. Slastičar priprema sve vrste hladnih i toplih jela te slastica. U sklopu pripreme jela i slastica slastičari naručuju sirovine, namirnice i poluproizvode, preuzimaju naručenu robu, skladište je i čuvaju od kvarenja, sudjeluju u svim dijelovima tehnološkog postupka pripreme jela odnosno slastica.
Nakon završene škole učeniku se pruža mogućnost daljnjeg usavršavanja u struci, doškolovanja ili prekvalifikacije za druga zanimanja u ugostiteljstvu, te polaganje majstorskog ispita.
#TUŠDUpraksa
Praktična nastava
Osim obavljanje praktične nastave unutar škole, naši učenici obavljaju praksu u renomiranim hotelima i restoranima diljem Dubrovnika gdje ih usmjeravaju njihovi mentori i voditelji odjela. Trud i rad učenika se prepoznaje te im se nudi stipendiranje i mogućnost zapošljavanja nakon školovanja. Tijekom školovanja se također organiziraju transnacionalne aktivnosti i razmjene učenika u cilju stjecanja novih znanja.