#TUŠDUsmjerovi

Otkrij koji TUŠ DU smjer je najbolji za tebe!

Četverogodišnji smjer

08:30 - 09:30 AM Room 206

3 strana jezika

Nastavni program smjera Hotelijersko-turistički tehničar je namijenjen stjecanju znanja za obavljanje širokog spektra poslova u turističkom sektoru. Hotelijersko-turistički tehničar stječe vrlo široko znanje potrebno za rad u hotelima, hotelskim poduzećima, turističkim agencijama i drugim poduzećima koja se bave turističkom djelatnošću.

Bogati obrazovni program smjera HTT stavlja naglasak na učenje stranih jezika, osposobljavanje za recepcijske i šalterske poslove, koordinaciju rada službi u turističkoj djelatnosti, kao i osposobljavanje za druge organizacijske poslove u turizmu.

Četverogodišnji smjer

08:30 - 09:30 AM Room 206

2 strana jezika

Turističko-hotelijerski komercijalist stječe znanje za obavljanje širokog spektra turističko-ugostiteljskih zanimanja. Praktično znanje i vještine stječu se obavljajući praktičnu nastavu i stručnu praksu u hotelskim tvrtkama, hotelima i drugim vrhunskim ugostiteljskim objektima.

Nastavni program predviđa stručno-teorijsko znanje i vještine iz tehnologije struke (kuhara, konobara, slastičara) potrebno za organizaciju rada u kuhinji i restoranu, za poslove banket-menadžera, osmišljavanje i promidžbu nacionalnih jela, te za prezentaciju ugostiteljske ponude na tržištu.

Trogodišnji smjer

08:30 - 09:30 AM Room 206

2 strana jezika

Zadaća nastavnog programa Kuhar je savladavanje kuharskog umijeća i vještina, usvajanje znanja o prehrani i namirnicama te usvajanje sadržaja iz biologije, ekologije i higijene kao sastavnih dijelova svake etape prigotovljavanja jela.

Također učenike ovog nastavnog programa se osposobljava za samostalno vođenje radinosti i dijela poslovanja iz područja ugostiteljstva. Nakon završene škole učeniku se pruža mogućnost daljnjeg usavršavanja u struci i specijalizacija za pojedine vrste kuhinja, doškolovanja za druga zanimanja u ugostiteljstvu, prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja, te polaganja majstorskog ispita.

Trogodišnji smjer

08:30 - 09:30 AM Room 206

2 strana jezika

Zadaće obrazovnog programa Konobar su stjecanje umijeća i vještina za obavljanje ugostiteljskog posluživanja u svim kategorijama ugostiteljskih i hotelskih objekata.

Nastavni program obuhvaća stjecanje osnova općeg obrazovanja, usvajanje znanja ekonomskog i tržišnog poslovanja te osposobljavanje za samostalno vođenje ugostiteljskih objekata. Nakon završene škole učeniku se pruža mogućnost daljnjeg usavršavanja u struci, doškolovanje u ugostiteljstvu i prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja.

Trogodišnji smjer

08:30 - 09:30 AM Room 206

2 strana jezika

Nastavni program Slastičar je namijenjen za svladavanje slastičarskog umijeća i vještina te usvajanje znanja o prehrani i namirnicama. Slastičar priprema sve vrste hladnih i toplih jela te slastica. U sklopu pripreme jela i slastica slastičari naručuju sirovine, namirnice i poluproizvode, preuzimaju naručenu robu, skladište je i čuvaju od kvarenja, sudjeluju u svim dijelovima tehnološkog postupka pripreme jela odnosno slastica.

Nakon završene škole učeniku se pruža mogućnost daljnjeg usavršavanja u struci, doškolovanja ili prekvalifikacije za druga zanimanja u ugostiteljstvu, te polaganje majstorskog ispita.

#TUŠDUpraksa

Praktična nastava

Osim obavljanje praktične nastave unutar škole, naši učenici obavljaju praksu u renomiranim hotelima i restoranima diljem Dubrovnika gdje ih usmjeravaju njihovi mentori i voditelji odjela. Trud i rad učenika se prepoznaje te im se nudi stipendiranje i mogućnost zapošljavanja nakon školovanja. Tijekom školovanja se također organiziraju transnacionalne aktivnosti i razmjene učenika u cilju stjecanja novih znanja.